Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ :
 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα ψιλλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουτ.σούπας κάρυ
λίγο νερό
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι μαιντανό
ροδέλες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το μαγιρεύομε για 4 λεπτά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε το κάρυ και το φρέσκο κρεμμυδάκι.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγιρεύουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το γάλα,το νερό και τη ζάχαρη.Περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση.Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγιρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και μαγιρεύουμε για 4 λεπτά.Κλέινουμε την φωτιά και πασπαλίζουμε με μαιντανό και γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού.


Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με ρύζι και ένα ποτηρι λευκό κρασί.



Η συνταγή είναι αφιερωμένη στην Κίκα μου.

Κυριακή, 30 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ...

ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές βούτηρο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες  σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
μια χούφτα μαντζουράνα η ρίγανη ξερή
1/4 μοσχοκάρυδου τρίμμα
8 χούφτες σπανάκι πλυμμένο πολύ καλά
1 χούφτα βρέσκο βασιλικό
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
300 γρ τριμμένο τυρί ρικότα
2 χούφτες απο φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένη μοτσαρέλα
πάστα απο κανελόνια






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτηρο και λίγο ελαιόλαδο,σκόρδο,μαντζουράνα ή ρίγανη και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις έτσι ώστε να το μαραίνουμε.Μετά απο 5 λεπτά βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπόλ και αφήστε το να κρυώσει.Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι στην φωτιά,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το υπόλοιπο σκόρδο,βασιλικό και τις ντομάτες και λίγο νερό.Φέρετε σε βρασμό,προσθέστε μια πρέζα αλάτι ,πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 10 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να γλασσάρει.Επειτα βγάλτε το τηγάνι απο την φωτιά και προσθέστε τα φύλλα βασιλικού.Αφού το σπανάκι έχει κρυώσει το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα τυριά τα οποία διαθέτουμε.Αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα σας.Μπορείτε να το κάνετε με κορνέ η με ένα κουτάλι.Τοποθετούμε τα κανελόνια μέσα στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια μας.

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

Πεπονι με τεκιλα και lime

Άκρως καλοκαιρινή και άκρως δροσιστική συνταγή!!!


ΥΛΙΚΑ:
1 Πεπόνι κρύο
1 σφηνάκι τεκίλα άσπρη
ξύσμα του lime
χυμό από 1 lime
3 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγα φύλλα μέντας ψιλοκομμένα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το πεπόνι στην μέση, το ξεσποριάζεται και με ένα ειδικό εργαλείο το κάνετε μπαλάκια(παριζιεν),αν δεν το έχετε μπορείτε να το κάνετε κυβακια ή κομματάκια της αρεσκείας σας.
Τα βάζετε σε ένα μπολ και ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός απ το ξύσμα.Τα αφήνετε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά τα βγάζετε και τα σερβίρετε σε ποτήρια του μαρτίνι ή όπως αλλιώς επιθυμείτε βάζοντας λίγο απ το ξύσμα από πάνω.Αν θέλετε μπορείτε να το προσθέσετε απ την αρχή το ξύσμα για έξτρα γεύση!

ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ...

ΥΛΙΚΑ:
1 μήλο,1 αχλάδι,1 πορτοκάλι,1 ακτινίδιο,1 μπανάνα,1 ρόδι,5 φράουλες,φύλλα μέντας,50 γρ βούτηρο,300 γρ ζάχαρη.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 500 γρ αλεύρι,25 γρ μαγία,2 αυγά,380 ml νερό,40 γρ ζάχαρη,50 γρ βούτηρο φοντύ(λιωμένο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Λιώνουμε την μαγία με τα 80 ml νερό.Το ρίχνουμε στο αλεύρι με τη ζάχαρη.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,το βούτηρο και το υπόλοιπο νερό.Ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια ιδιού μεγέθους.Απλώνουμε το κάθε μπαλάκι χωριστά σε μία πιτούλα,με τη βοήθεια της παλάμης μας.Ρίχνουμε λάδι για τηγάνισμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε.Τηγανίζουμε την κάθε πιτούλα χωριστά.Κόβουμε τα φρούτα σε ζάρια,εκτός από τις φράουλες, και τα σωτάρουμε με το βούτηρο.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν.Προσθέτουμε στη συνέχεια τις φράουλες.Σε ένα πιάτο συνθέτουμε τα πανκέικς με τα καραμελωμένα φρούτα και ντεκοράρουμε με φύλλα μέντας.

ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΟΥΣ ΓΑΡΙΔΑΣ

ΥΛΙΚΑ:Για 20 κομμάτια θα χρειαστούμε.
            20 μικρά ντοματίνια
            20 μεσαίες γαρίδες
             1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
            150 γρ μαγιονέζα
              1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
             1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
            αλάτι,πιπέρι


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Κόβουμε το πάνω μέρος απο τα ντοματίνια με προσοχή και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με ένα κουταλάκι ή με το παριζιέν( ειδικό κουταλάκι ).Για να φτιάξουμε τη μους γαρίδας,βράζουμε αρχικά τις γαρίδες και έπειτα τις καθαρίζουμε απο το κέλυφος τους,κρατώντας μόνο το ψαχνό τους.Ρίχνουμε στις γαρίδες τη σάλτσα ντομάτας,τη μαγιονέζα,τον άνηθο,τον μαιντανό και χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ,μέχρι να γίνει μους.Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και στην συνέχεια γεμίζουμε τα ντοματάκια με τη μους γαρίδας.

Τετάρτη, 26 Μαΐου 2010

ΚΕΙΚ ΤΥΡΙΟΥ..

   
ΥΛΙΚΑ:1 πακέτο φαρινάπ αλεύρι
             4 αυγά
             220 γρ σπορέλαιο
              250 τυρί φέτα τριμμένο
             αλάτι
             πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός απο το τυρί.Μόλις γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.Ψήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία 180ο c  για 40-45 λεπτά.
                                                      

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΙΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ......

ΥΛΙΚΑ :
4 μεγάλες αραβικές πίτες

Για το γιαούρτι:
1/2 κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας ξίδι
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι

Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 σφηνάκι μπράντυ
1 κουτ.γλυκού ντοματόπελτε
1 κούπα μαιντανό
2 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκία
1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
κόκκους μπαχάρι
αλάτι,πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε πρώτο στάδιο ετοιμάζετε τον κιμά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστένετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Ρίχνετε μέσα τον κιμά και προσπαθείτε να τον ξεσβολιάσετε μέχρι να τον καβουρδίσετε.Στην συνέχεια σβήνετε με λευκό κρασί.Ρίχνετε την πάπρικα,τα φύλλα δάφνης,το μπαχάρι και το κύμινο.Ανακατεύετε και προσθέτετε το μπράντι.Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.Διαλύετε τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό και το ρίχνετε στον κιμά.Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να γλασσάρει.Ρίχνετε τον μαιντανό και ανακατεύετε.Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι.Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο και το  ξίδι,αλατίζοντας τα.Ομογενόποιητε τα υλικά και ρίχνετε μέσα τον άνηθο,το δυόσμο,την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμυδάκι.Ανακατεύετε και ετοιμάζετε τις πίτες.

Απλώνετε τις πίτες σε μία λεία επιφάνεια της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τις αλείφετε με λίγο αρωματικό γιαούρτι να πιάσει όλη την επιφάνεια τους και ρίχνετε τον κιμά.Τυλίξτε τις πίτες σφιχτά και κόψτε σε ροδέλες.

Πέμπτη, 20 Μαΐου 2010

ΠΑΣΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ...

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ πάστα ζυμαρικών
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 φύλλα βασιλικού
1 πακέτο κουκουνάρια
ελαιόλαδο
παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε την πάστα ζυμαρικών και σουρώνουμε τα μακαρόνια.Βάζουμε ολα τα υλικά στο μπλαίντερ και κάνουμε μία σάλτσα.Τέλος βάζουμε την σάλτσα σε ένα τηγάνι και ανάλογα την μερίδα που θέλουμε,βαζουμε τα μακαρόνια μας στο τηγάνι και ανακατεύουμε την σάλτσα έτσι ώστε να πάρει χρώμα και γεύση απο την σάλτσα.Τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

Από της λίγες συνταγές που σε κάθε βιβλίο που αναγράφεται πρέπει να έχουν δίπλα "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΑ"


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο με φύλλα για μπακλαβά
ΣΙΡΟΠΙ:
1000ml νερό
1600γρ ζάχαρη

λάδι για το τηγάνισμα(φριτέζα)
1 μπολάκι με νερό μαζί με ένα πινέλο για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε ένα φύλλο για μπακλαβά και το διπλώνουμε στα 3/4, αλείφουμε με νερό την πάνω πάνω άκρη.Έπειτα ξαναδιπλώνομαι μέχρι την γραμμή του νερού και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε πλατος 1-2 εκατοστών μέχρι πάνω και να κολλήσει το φύλλο με το νερό.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπά φύλλα!Κόβουμε με ένα ψαλίδι σε κομμάτια 4 εκατοστών και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.Έπειτα όπως είναι καυτά τα βάζουμε στο σιρόπι μας το οποίο έχει παγώσει.Τα αφήνουμε για 5 λεπτά τα βγάζουμε και τρώμε αμέσως!!!

Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

ΦΑΒΑ...

ΥΛΙΚΑ:
500γρ φάβα
ελαιόλαδο
αλάτι
2 κρεμμύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ :
Λάδι,λεμόνι,κρεμμύδι ροδέλες,λιαστή ντομάτα,κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ξεπλένουμε την φάβα 2-3 φορές.Την βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό(2 δάχτυλα πάνω απο την φάβα).Προσθέτουμε λάδι,αλάτι και τα κρεμμύδια.Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 1/2 ώρα μέχρι να γλασάρει.Στην συνέχεια περνάμε την φάβα απο τον μύλο λαχανικών.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λάδι,λεμόνι,ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη.

Σάββατο, 15 Μαΐου 2010

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ...

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας στήθος κιμά
3 πιπεριές φλωρίνης
1 πιπεριά τσίλι
2 αυγά
150 γρ μανιτάρια πλευρώτους
λίγο μπούκοβο
μαιντανός
αλάτι,πιπέρι
ψίχα ψωμιού μουσκεμένη
λίγη τριμμένη φρυγανιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αλέθουμε στο μπλαίντερ,τις πιπεριές τα  μανιτάρια και τον μαιντανό.Βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τον κιμά της γαλοπούλας.Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε τα αυγά.Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και λίγη φρυγανιά μέχρι να γίνει το μίγμα μας εύπλαστο.Καρυκεύουμε με αλάτι,πιπέρι και λίγο μπούκοβο.Στην συνέχεια λαδώνουμε ένα ταψί και πλάθουμε το μίγμα μας σε μπιφτέκια και βάζουμε στον φούρνο στους 180ο c για περίπου 30-40 λεπτά.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

ΜΠΡΙΑΜ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ....

Είμαστε αναμφισβήτητα τυχερός λαός.Θεωρώ ότι είναι ένα απο τα καλύτερα πιάτα που έχει να επιδείξει η ελληνική κουζίνα.Όλη η παλέτα των λαχανικών,μαγειρεμένων υγιεινά και γευστικά στο πίατο μας.



ΥΛΙΚΑ :1 κιλό πατάτες,1/2 κιλό πράσινες πιπεριές,1 κιλό κολοκυθάκια,2 μελιτζάνες,2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες,4 κόκκινες ντομάτες,6 σκελίδες σκόρδο,1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο,15 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,100 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες,κόβετε σε φέτες τις πατάτες και σε ροδέλες τις πιπερίες τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες.Κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Βάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί εκτός απο τις ντομάτες.Προσθέστε τον μαιντανό το πιπέρι το αλάτι την ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύεται πάρα πολύ καλά.Πάνω απο τα λαχανικά τοποθετείτε φέτες ντομάτας και περιχύνετε με ελαιόλαδο.Βάζετε το φαγητό στους 200ο c για 1 1/2 ώρα περίπου,ανακατεύοντας περίπου κάθε μισή ώρα.5 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ολοκληρώνετε.

ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΜΕ ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΡΟΚΑ...

ΥΛΙΚΑ :Φέτες απο προσούτο,2 αχλάδια,3-4 φύλλα ρόκας,ξύσμα παρμεζάνας,λίγο λεμόνι,αλάτι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Κόβετε το αχλάδι στα τέσσερα,το ραντίζετε με λίγο λεμόνι και λίγο αλάτι.Απλώνετε μια λωρίδα προσούτο πάνω στο αχλάδι,φύλλο ρόκας και ξύσμα παρμεζάνας.Τέλος βάζετε μια οδοντογλυφίδα για να μείνουν στερεωμένα τα υλικά.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Μπορεί να σερβιριστεί ως ορέκτικο ή ακόμα και σαν welcome (καναπεδάκι).

Τετάρτη, 12 Μαΐου 2010

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ....!!!

ΥΛΙΚΑ:500 γρ βατόμουρα,250 γρ φράουλες,1 φρέσκο ακτινίδιο,100 γρ κουβερτούρα,παγωτό βανίλια,1 σφηνάκι κονιάκ,2 κουτ.σουπας ζάχαρη

                                                  ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Βάζετε τα βατόμουρα σε μία κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά,αλλά να μην βράσουν.Προσθέστε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 σφηνάκι κονιάκ.Περνάτε σε ξύλινα καλαμάκια τα φρέσκα φρούτα εναλλάξ.Λιώνετε την κουβερτούρα σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά.Σε κάθε πιάτο τοποθετείτε 2 μπαλάκια παγωτό,τα περιχύνετε με τη σάλτσα βατόμουρου.Δίπλα βάζετε το σουβλάκι με τα φρούτα και το περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα.

ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ Η ΣΠΕΤΖΟΦΑΙ...

ΥΛΙΚΑ:8 πιπερίες (κίτρινη,κόκκινη,πράσινη),5 ντομάτες φρέσκιεσ τριμμένες,1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Ψιλοκόβετε το λουκάνικο και σε ένα τηγάνι το τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά απο όλες τις πλευρές.Βγάζετε και ρίχνετε τις πιπερίες να τηγανιστούν.Μόλις τις τηγανίσετε χαναρίξτε μέσα στο τηγάνι τα λουκάνικα και προσθέστε την ντομάτα.Αφήστε μέχρι η σάλτσα σας να δέσει σε χαμηλή φωτιά.

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010

Μακαρονι Φουρνιστο

Υλικα:


600γρ. μακαρόνια πλεξουδακια
400γρ. Τελεμέ
400γρ. ημισκληρο τυρί τριμμένο
3 αυγά
1 λίτρο γάλα
2 κ.τ.σούπας αλεύρι
διάφορα αλλαντικά(ζαμπόν,Μπέικον)
150γρ φρέσκο βούτυρο
1 φύλλο ζύμης παραδοσιακό
αλάτι,μοσχοκάρυδο


Εκτελεση:


Βράζετε τα μακαρόνια.Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 τυριά.Ετοιμάζετε μια μπεσαμελ με το βούτυρο, το αλεύρι , τα αυγά και το μοσχοκάρυδο.Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε το φύλλο αφήνοντας και από τις 4 πλευρές.Βάζετε τα μακαρόνια και τα αλλαντικά στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύετε έπειτα τα στρώνετε μέσα στο ταψί.Ρίχνετε την μπεσαμελ και ανακατεύετε τα μακαρόνια χωρίς να σπάσει το φύλλο.Κλείνετε τα φύλλα που προεξέχουν και βάζετε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά περίπου 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

ΤΟ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ......

 ΥΛΙΚΑ:200 γρ φέτα,2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια,50 γρ κεφαλοτύρι,1 πιπεριά κίτρινη,1 πιπεριά πράσινη,1 πιπεριά κόκκινη,λίγο μπούκοβο,μαιντανό.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Πέρνουμε όλα τα υλικά τα ανακατεύουμαι  και τα ψήνουμε σε πήλινο σκεύος μέχρι να λιώσουν καλα τα τυρία μας.

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ Η ΙΤΑΛΙΚΗ.....

ΥΛΙΚΑ:  Ψημένο ψωμί,ελαιόλαδο,σκόρδο τριμμένο,παρμεζάνα,ντομάτα,προσούτο,δυόσμο,αλάτι και πιπέρι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στις φέτες ψωμί,απλώμετε το σκόρδο και την παρμεζάνα.Βάζετε στον φούρνο για 1-2 λεπτά να λιώσει η παρμεζάνα και βγάζεται.Τοποθετείτε το προσούτο την ντομάτα και ψιλλοκομμένο δυόσμο.Τέλος αλατοπιπερώνετε.

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ.....

ΥΛΙΚΑ:1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρές μερίδες
            1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
             250 γρ χαλούμι κομμένο σε κύβους
             4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
            1/3 ποτήρι νερού με ουίσκι
             4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
            δενδρολίβανο
             αλάτι,πιπέρι,μαιντανός



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Τσιγαρίζουμε το κρέας σε ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο.Στην συνέχεια σβήνουμε με το ουίσκι.Προσθέτουμε λίγο νερό,ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι και το δενδρολίβανο.Βράζουμε το φαγητό για 50 λεπτά περίπου.Σβήνουμε την φωτιά,ρίχνουμε το χαλούμι,τον χυμό λεμονιού και τον ψιλοκομμένο μαιντανό.Μπορεί να συνοδευτεί με ρύζι η πατάτες.

Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

ΣΟΚΟΛΑΣΗ!!!!!!! Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕΡΕΝΤΑΣ......


ΥΛΙΚΑ: 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη,5 κουταλίες της σούπας κακάο σκόνη,1 κουταλία της σούπας καλαμποκέλαιο,1 φλιτζάνι φουντούκια,1/2 φλιτζάνι γάλα φρέσκο,1 βανίλια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Βάζουμε τα φουντούκια με την βανίλια στο μούλτι και τα πολτοποιούμε.Κοσκινίζουμε το κακάο και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.Μετά τα βάζουμε την άχνη το κακαό και τα φουντούκια σε ένα μεγάλο μπόλ.Ρίχνουμε το λάδι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το γάλα ενώ ανακατεύουμε.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ratatouille ...

  ΥΛΙΚΑ:2-3 Στήθη κοτόπουλου,1 μεγάλο κρεμμύδι,4 κολοκυθάκια,1 πιπεριά κιτρινη,1 πιπεριά κόκκινη,1 μελιτζάνα,4 ντομάτες ώριμες τριμμένες,2 κουτ.γλυκού βασιλικό ξερό,ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι,δενδρολίβανο.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Κόβετε τα κρεμμύδια σε ροδέλες.Κόβετε τα κολοκυθάκια,την μελιτζάνα,τις πιπεριές σε μικρές λωρίδες.Σε ελαιόλαδο σωτάρετε τα λαχανικά και τα στήθοι κοτόπουλου σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά.Ρίχνετε τις ντομάτες,τον ξερό βασιλικό,το δενδρολίβανο.Μέταφερετε σε κατσαρόλα ολα τα υλικά τα οποία έχετε σωτάρει και προσθέστε νερό αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα.Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά περίπου.Κάθε τόσο καλό ειναι να κουνάτε με τα 2 χέρια σας την κατσαρόλα για να μην σας <<κολήσει>>.Τέλος σερβίρεται το κοτόπουλο με τα λαχάνικα και πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Γαριδοπιλαφο

Ωραία, ελαφριά και νόστιμη  συνταγή!!!

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γρ Γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 ποτήρι ρύζι κίτρινο(αν θέλετε ριζότο βάζετε κάποιο κοντοκκοκο ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια ζωμό(από τις βρασμένες γαρίδες)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ κάρυ
  • αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε αλατισμένο ζεστό νερό.Όταν βράσουν ,3-5 λεπτά, κρατάτε 2 ποτήρια ζωμό γαρίδας και τις σουρώνετε.Όταν κρυώσουν τις καθαρίζετε και τις κρατάτε σε ένα μπολ.Πλένετε το Ρύζι με καυτό νερό και το στραγγίζετε, έπειτα βάζετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και το σοτάρεται με το λάδι και το κάρυ.Βάζετε τον ζωμό και καρυκεύεται , όταν βράσει βάζετε το ρύζι και τις γαρίδες.Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά.Αποσύρετε απ την φωτιά και το σκεπάζετε με μια πετσέτα!Μετά από 15 λεπτά μπορείτε να το απολαύσετε.

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΕΡΙ......

ΥΛΙΚΑ:1 πακέτο φύλλο κρούστας
            300 γρ.ζαμπον ψιλοκομμένο
            30 γρ κασέρι χοντροκομμένο
            λάδι για το τηγάνισμα και άλειμμα των φύλλων
            αλάτι,πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7-8 εκ.Στην άκρη του κάθε φύλλου βάζετε μία κουταλία σούπας ζαμπόν ψιλοκομμένο και μία κουταλιά σούπας τυρί τριμμένο.Αναδιπλώνετε προς τα μέσα τις άκρες του μήκους και τυλίγετε σε φλογέρες.Τηγανίζετε τις φλογέρες σε καυτό λάδι ή τις ψήνετε στο φούρνο,εφόσον έχετε αλείψει με λάδι.Σερίρονται ζεστές.

Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010

KOTOΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ!


ΥΛΙΚΑ:

25 ΓΡ. ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
15 ΓΡ. ΛΑΔΙ ΑΠ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
1Κ.Τ.Σ ΑΣΠΡΟ ΞΙΔΙ
450 ΓΡ. ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
50 ΓΡ. ΜΙΚΡΑ ΚΡΕΜΜΎΔΙΑ ΣΤΑ 4
175 ΓΡ. ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΣΕ ΡΟΔΈΛΕΣ
1 Κ.Τ.Γ ΞΕΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
500 ΓΡ. ΠΟΛΤΟΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και το ξίδι.Προσθέτετε το κοτόπουλο και το ψήνετε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 5 λεπτά.Μεταφέρετε το κοτοπoυλο σε πυρίμαχο σκεύος, και βάζετε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια και τις λιαστές ντομάτες και τα αφήνεται για 2-3 λεπτά και τα ρίχνετε στο κοτόπουλο.Πασπαλίζετε με τον βασιλικό,καρυκεύεται και σκεπάζετε με τον πολτό ντομάτας. Ψήνετε για 25-30 λεπτά να γίνει το κοτοπoυλο.Συνοδεύετε με πέννες ή κάποιο ρύζι της προτίμησης σας.

ΠΕΝΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΤΥΡΙΑ.......

ΥΛΙΚΑ:500 γρ. πένες
            200 γρ. τυρί σκληρό
            100 γρ.μπλέ τυρί
            50 γρ.βούτηρο
            5 κουτ.σούπας παρμεζάνα τριμμένη
            50 γρ. βούτηρο
            1 λίτρο γάλα
            γαλέτα
            αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.Βράζετε τις πένες και τις σουρώνετε.Λιώνετε το βούτηρο σε ένα κατσαρολάκι.Προσθέστε το αλεύρι,ανακατεύετε μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα και το ροδίζετε.Ρίχνετε λίγο λίγο ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.Προσθέστε τη γραβίερα και το μπλέ τύρι,ανακατευέτε για να διαλυθούν μέσα στη σάλτσα.Περιχύνετε τις πένες με τη σάλτσα,ανακατεύετε και τις ρίχνετε στο πυρίμαχο σκέυος.Ανακατεύετε τη γαλέτα με την παρμεζάνα και πασπαλίζετε τις πένες.Τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

Κυριακή, 2 Μαΐου 2010

Welcome........με βανίλια Martini!!!!!

 ΥΛΙΚΑ:350 ml βότκα
               100ml grand marnier
               1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
               3 λοβούς φυσικής βανίλιας,κομμένους στα 2 κατά μήκος
               100 ml σιρόπι ζάχαρης
              παγάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από τους λοβούς βανίλιας σε μια κανάτα και ανακατεύετε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.Σουρώνετε το κοκτέιλ,το μοιράζετε σε έξι ποτήρια για martini και γαρνίρετε,αν θέλετε,με τους λοβούς βανίλιας.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ!!!

 ΥΛΙΚΑ:200 γρ.σοκολάτα μαύρη σε κομματάκια
              2 αβγά( χρειαζόμαστε του κρόκους χωριστά απο τα ασπράδια)
             100 γρ.ζάχαρη
             σαντιγί
             4 κουταλίες της σούπας λικέρ κεράσι η βύσσινο
            1 κεράσι για κάθε ποτήρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνετε τη σκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με μία κουταλία της σούπας λικέρ και τους ρίχνετε στην λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη ζάχαρη.Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα σας και την αναμιγνύετε με το μίγμα που έχετε απο την σοκολάτα.Χτυπατε την σαντιγί και την αρωματίζετε με το λικέρ της επιλογής σας.Στην συνέχεια ενσωματώνετε τη μισή σαντιγί στη μους σοκολάτας και τοποθετείτε την υπόλοιπη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.Με ένα κουτάλι μοιράζετετη μους σοκολάτας μέσα στα ποτήρια,γαρνίρετε με κρέμα σαντιγί και ολόκληρο κεράσι.Αφήνετε τις μους στο ψυγέιο και σερβίρετε.



Για πληροφόριες σχετικά με το κεράσι μπορείτε να ρίξετε μια ματία εδω  http://el.wikipedia.org/wiki/κεράσι

Σαλτσα BARBQ

Μιας που γράφουμε για ψητά είπα να βάλουμε και μια σάλτσα barbq πολύ εύκολη!!
ΥΛΙΚΑ:
600 ml κέτσαπ
500 ml νερό
σος ανγλαιζ
50 ml ξίδι
100 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κ.τ.σούπας μαύρη ζάχαρη
5 κ.τ.σούπας μουστάρδα 
αλάτι,πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σοτάρεται το κρεμμύδι,ρίχνετε την ζάχαρη και την καίτε λίγο,σβήνετε με το ξίδι.Έπειτα βάζετε την κέτσαπ,την μουστάρδα και την σος αγγλαιζ.Καρυκεύεται με αλάτι ,πιπέρι,πάπρικα και προσθέτετε το νερό.Αφήνετε να βράσουν για λίγο και τα πολτοποιείτε σε blender

Σάββατο, 1 Μαΐου 2010

Κοντοσουβλι με μαρινατα

Πολύ ωραία συνταγή και μαρινάτα!!!Σε ένα ΒΑRBQ θα κλεβατε σίγουρα την παράσταση αν το φτιάχνατε!


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 κιλό χοιρινό κρέας σε μεγάλα κομμάτια(για να περάσουν στην σούβλα)
  • 1/2 λίτρο Μπύρα
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • 2 λεμόνια μόνο τον χυμό
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες σε ροδέλες
  • 1 μεγάλο πράσο
  • αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το κρέας σε ένα σκεύος μη μεταλλικό.Έπειτα κόβουμε όλα τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα στο σκεύος.Βάζουμε τα υγρά μέχρι να τα σκεπάσουν, καρυκεύομαι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.Πρέπει να το αφήσουμε στο ψυγείο με μια μεμβράνη από πάνω για περίπου 1 μέρα για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΛΗΓΟΥΡΙ




Πλιγούρι. Yγιεινό και ξεχασμένο...


Πλιγούρι, πουργκούρι, μπλουγούρι, χόντρος ή πιο απλά αλεσμένο σιτάρι. Mπορεί η ονομασία να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή που βρισκόμαστε, όμως η διατροφική του αξία μένει ίδια - και είναι υψηλή.
Tο περίεργο ωστόσο είναι ότι, αν και μας παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών, το χρησιμοποιούμε όλο και πιο σπάνια στην κουζίνα μας. Tα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το ψωμί, τα διάφορα αρτοσκευάσματα, το ρύζι και τα μακαρόνια, έχουν πάρει τις τελευταίες δεκαετίες τη θέση τους στο τραπέζι μας. Έτσι, μπορεί παλιότερα να το χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν πιλάφι και ντολμάδες, σήμερα όμως μόνο μερικές παραδοσιακές συνταγές μάς θυμίζουν ότι υπάρχει.



ΥΛΙΚΑ :300 γραμμάρια πλιγούρι
              1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
              1 πιπερία πρασινη
              1 πιπερία κόκκινη
              1 πιπερία κίτρινη
              1 μεγάλη χούφτα μαιντανό ψιλοκομμένο
             1 μεγάλη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο 
           χυμο και ξύσμα απο 1 λεμόνι
          ελαιόλαδο
          πιπέρι,αλάτι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ : 1ον) βράζετε το πληγούρι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζετε.
                        2ον)ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια και τις πιπερίες.Ανακατεύεται με κουτάλα μέχρι τα υλικά να μαραθούν, για 5 λεπτά περίπου, και προσθέστε το πληγόυρι.
                      3ον) συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το πληγόυρι να πάρει χρώμα και αλατοπιπερώνετε.Στην συνέχεια αποσύρεται την κατσαρόλα απο την φωτία.
                   4ον)Την μεταφέρετε στην επιθυμητή σαλατιέρα,πασπαλίζετε με δυόσμο,μαιντανό και ξύσμα λεμονιού.Περιχύνετε το χυμό λεμονιού και σερβίρεται αμέσως.