Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010

ΜΠΡΙΑΜ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ....

Είμαστε αναμφισβήτητα τυχερός λαός.Θεωρώ ότι είναι ένα απο τα καλύτερα πιάτα που έχει να επιδείξει η ελληνική κουζίνα.Όλη η παλέτα των λαχανικών,μαγειρεμένων υγιεινά και γευστικά στο πίατο μας.



ΥΛΙΚΑ :1 κιλό πατάτες,1/2 κιλό πράσινες πιπεριές,1 κιλό κολοκυθάκια,2 μελιτζάνες,2 κρεμμύδια κομμένα λωρίδες,4 κόκκινες ντομάτες,6 σκελίδες σκόρδο,1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο,15 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο,100 γρ τριμμένη κεφαλογραβιέρα,αλάτι,πιπέρι,ρίγανη.



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τις μελιτζάνες,τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες,κόβετε σε φέτες τις πατάτες και σε ροδέλες τις πιπερίες τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες.Κόβετε σε ροδέλες τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένο.Βάζετε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί εκτός απο τις ντομάτες.Προσθέστε τον μαιντανό το πιπέρι το αλάτι την ρίγανη και το ελαιόλαδο και ανακατεύεται πάρα πολύ καλά.Πάνω απο τα λαχανικά τοποθετείτε φέτες ντομάτας και περιχύνετε με ελαιόλαδο.Βάζετε το φαγητό στους 200ο c για 1 1/2 ώρα περίπου,ανακατεύοντας περίπου κάθε μισή ώρα.5 λεπτά πριν βγάλετε το φαγητό πασπαλίζετε με την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ολοκληρώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου