Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΤΑΙΛΑΝΔΕΖΙΚΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΚΑΡΥ

ΥΛΙΚΑ :
 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κούπα ψιλλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουτ.σούπας κάρυ
λίγο νερό
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουτ.γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα ντοματάκια
γαρίδες καθαρισμένες
1/2 φλιτζάνι μαιντανό
ροδέλες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.Ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και το μαγιρεύομε για 4 λεπτά.Χαμηλώνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε το κάρυ και το φρέσκο κρεμμυδάκι.Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγιρεύουμε για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το γάλα,το νερό και τη ζάχαρη.Περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση.Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγιρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.Βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και μαγιρεύουμε για 4 λεπτά.Κλέινουμε την φωτιά και πασπαλίζουμε με μαιντανό και γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού.


Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με ρύζι και ένα ποτηρι λευκό κρασί.



Η συνταγή είναι αφιερωμένη στην Κίκα μου.

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα
    Ελάτε να εγγραφείτε στο νέο portal http://greekfoodblogs.com
    Παρουσιάζει τα ελληνικά food blogs σε όλο τον κόσμο με σκοπό την προβολή της Ελληνικής κουζίνας

    info(@)greekfoodblogs(.)com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στείλτε mail με το username/blog σας στο info(@)greekfoodblogs(.)com

    ΑπάντησηΔιαγραφή