Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΡΙΖΟΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑΣ...

ΥΛΙΚΑ: 400γρ ρύζι αρμπόριο η καρναρόλι
             300γρ φράουλες ψιλοκομμένες
             1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
             1 κούπα άσπρο κρασί αρετσίνωτο
            1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών η νερό
            3 κουταλιές βούτηρο
           100 γρ φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
           2 κουταλιές βούτηρο για το τέλος
           φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο τηγάνι η κατσαρόλα ρίξτε 3 κουταλιές βούτηρο και προσθέστε το κρεμμύδι.Πρίν πάρει χρώμα το κρεμμύδι ρίξτε το ρύζι. Προσθέστε το κρασί και αφήστε μέχρι να εξατμισθεί.Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε για 15 λεπτά, ώστε το ρύζι σας να βράσει και να τραβήξει τον ζωμό.Πρίν τελειώσει το μαγείρεμα του ρυζιού προσθέστε τις φράουλες.Οταν το ριζότο είναι έτοιμο βγάλτε απο την φωτιά και σκεπάστε με καπάκι.Ρίξτε 2 κουταλιές βούτηρο και ξανασκεπάστε.Τέλος ρίξτε φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρεται αμέσως.Επίσης μπορείτε να τρίψετε με τον μύλο λίγο φρέσκο πίπερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου