Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΣΟΥΠΑ ΚΡΕΜΑ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Μια σούπα που μπορούμε να την απολαύσουμε ζεστή αλλά και κρύα!!!
ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για από πάνω
4 φέτες προσουτο 
500 γρ αρακά
200 γρ κρέμα γάλακτος
μια μεγάλη χούφτα από φύλλα μέντας ψιλοκομμένα
αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το προσουτο με λίγο μαύρο πιπέρι μέχρι να γίνουν τραγανά.Βάλτε τα φύλλα μέντας σε βραστό αλατισμένο νερό η' ζωμό λαχανικών και έπειτα προσθέστε τον αρακά για 2-3 λεπτά.Αφαιρέστε τα χωρίς να πετάξετε το ζωμό και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τα φύλλα της μέντας και ριχτέ λίγο ζωμό περίπου 500 ml.Βάλτε επίσης το υπόλοιπο ελαιόλαδο , μια ποσότητα από την κρέμα και αλατοπιπερώστε.Αφού ομογενοποιηθουν σερβίρετε σε πιάτο ζεστή η παγωμένη με λίγη από την κρέμα και το προσουτο σαν ντεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου