Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ...

ΝΙΟΚΙ ΠΑΤΑΤΑΣ



ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ):
       4-5 πατάτες μεγάλες ( 2 πατάτες το άτομο )
         2 αυγά
          μια πρέζα αλάτι
        πιπέρι λιγότερο από πρέζα
        αλεύρι για όλες τις χρήσεις (τη ποσότητα τη βλέπετε ανάλογα μέχρι να γίνει η ζύμη σας μαλακή ώστε να πλάθεται).



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζετε τις πατάτες (μπορείτε και στο φούρνο μικροκυμάτων αφού πρώτα τις πλύνεται καλά τις τρυπήσετε και τις βάλετε σε ένα σκεύος με λίγο νερό) μέχρι να γίνουν μαλακές έτοιμες για φάγωμα. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζετε Μετά τις λιώνετε με ένα πιρούνι πολύ καλά σαν πουρέ. Μετά ρίχνετε στο πουρέ τα αυγά ολόκληρα (αφού πρώτα τα χτυπήσετε), το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Πλάθετε τα υλικά ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να πλάθεται την οποία την κάνουμε μικρά μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε κομματάκια πλαγίως και τα αλευρώνετε για να μην κολλήσουν. Τα ρίχνετε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια θα είναι έτοιμα αφού τα αφήσετε για 1-2 λεπτά ακόμα. Τα βγάζετε και τα περιχύνετε με καυτό βούτυρο. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κιμά ή όποια άλλη σάλτσα θέλετε και τριμμένο τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου