Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010

ΠΑΣΤΕΛΙ ΤΟ ΑΓΝΟ.......

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό ανθόμελο
1 κιλό σουσάμι
1/2 κιλο φυστίκια αιγίνης(προαιρετικά)
2 βανίλιες
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μέλι και τα φυστίκια σε μιά κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτια.
Οταν το μέλι αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σουσάμι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και την κανέλα.
Κατεβάζουμε το μίγμα απο την φωτιά,το απλώνουμε σε λαδόκολα και το κόβουμε σε φέτες που επιθυμούμε.




ΠΑΣΤΕΛΙ:

Τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό ενδιαφέρον έχει στραφεί προς τις παραδοσιακές τροφές. Μελέτες έχουν δείξει ότι το παστέλι, χαρακτηριστικό παραδοσιακό γλύκισμα των Μεσογειακών χωρών, έχει ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία. Αυτό οφείλεται στα δύο κυριότερα συστατικά του, το σησάμι και το μέλι. Το έλαιο, η πρωτεΐνη και οι υδατάνθρακες είναι τα κύρια συστατικά του σησαμιού.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα
    Σας ξανααφήνω υπενθύμιση. Ελάτε να εγγραφείτε στο νέο portal http://greekfoodblogs.com. Παρουσιάζει τα ελληνικά food blogs σε όλο τον κόσμο με σκοπό την προβολή της Ελληνικής κουζίνας.
    Έχουμε ανεβάσει το rssfeed του blog σας. Μόλις εγγραφείτε, στείλτε mail στο info(@)greekfoodblogs(.)com να συνδέσουμε το blog με τον συντάκτη του.

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή