Κυριακή 30 Μαΐου 2010

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΡΙΚΟΤΑ...

ΥΛΙΚΑ:
2 κουταλιές βούτηρο
ελαιόλαδο
2 σκελίδες  σκόρδο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
μια χούφτα μαντζουράνα η ρίγανη ξερή
1/4 μοσχοκάρυδου τρίμμα
8 χούφτες σπανάκι πλυμμένο πολύ καλά
1 χούφτα βρέσκο βασιλικό
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι και φρέσκο μαύρο πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
300 γρ τριμμένο τυρί ρικότα
2 χούφτες απο φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένη μοτσαρέλα
πάστα απο κανελόνια






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο c.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το βούτηρο και λίγο ελαιόλαδο,σκόρδο,μαντζουράνα ή ρίγανη και το τριμμένο μοσχοκάρυδο.Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις έτσι ώστε να το μαραίνουμε.Μετά απο 5 λεπτά βάλτε το σπανάκι σε ένα μεγάλο μπόλ και αφήστε το να κρυώσει.Τοποθετούμε πάλι το τηγάνι στην φωτιά,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο το υπόλοιπο σκόρδο,βασιλικό και τις ντομάτες και λίγο νερό.Φέρετε σε βρασμό,προσθέστε μια πρέζα αλάτι ,πιπέρι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 10 περίπου λεπτά μέχρι η σάλτσα να γλασσάρει.Επειτα βγάλτε το τηγάνι απο την φωτιά και προσθέστε τα φύλλα βασιλικού.Αφού το σπανάκι έχει κρυώσει το ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε τα τυριά τα οποία διαθέτουμε.Αρχίστε να γεμίζετε τα κανελόνια με το μίγμα σας.Μπορείτε να το κάνετε με κορνέ η με ένα κουτάλι.Τοποθετούμε τα κανελόνια μέσα στο ταψάκι που θα τα ψήσουμε,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και μοτσαρέλα.Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.Μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου