Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Γαριδοπιλαφο

Ωραία, ελαφριά και νόστιμη  συνταγή!!!

ΥΛΙΚΑ:
  • 300 γρ Γαρίδες καθαρισμένες
  • 1 ποτήρι ρύζι κίτρινο(αν θέλετε ριζότο βάζετε κάποιο κοντοκκοκο ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ποτήρια ζωμό(από τις βρασμένες γαρίδες)
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ κάρυ
  • αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένετε τις γαρίδες και τις ρίχνετε σε αλατισμένο ζεστό νερό.Όταν βράσουν ,3-5 λεπτά, κρατάτε 2 ποτήρια ζωμό γαρίδας και τις σουρώνετε.Όταν κρυώσουν τις καθαρίζετε και τις κρατάτε σε ένα μπολ.Πλένετε το Ρύζι με καυτό νερό και το στραγγίζετε, έπειτα βάζετε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα και το σοτάρεται με το λάδι και το κάρυ.Βάζετε τον ζωμό και καρυκεύεται , όταν βράσει βάζετε το ρύζι και τις γαρίδες.Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσει για 15-20 λεπτά.Αποσύρετε απ την φωτιά και το σκεπάζετε με μια πετσέτα!Μετά από 15 λεπτά μπορείτε να το απολαύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου