Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙΑ

Από της λίγες συνταγές που σε κάθε βιβλίο που αναγράφεται πρέπει να έχουν δίπλα "ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΘΙΣΤΙΚΑ"


ΥΛΙΚΑ:
1 πακέτο με φύλλα για μπακλαβά
ΣΙΡΟΠΙ:
1000ml νερό
1600γρ ζάχαρη

λάδι για το τηγάνισμα(φριτέζα)
1 μπολάκι με νερό μαζί με ένα πινέλο για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Παίρνουμε ένα φύλλο για μπακλαβά και το διπλώνουμε στα 3/4, αλείφουμε με νερό την πάνω πάνω άκρη.Έπειτα ξαναδιπλώνομαι μέχρι την γραμμή του νερού και ξεκινάμε να τυλίγουμε σε πλατος 1-2 εκατοστών μέχρι πάνω και να κολλήσει το φύλλο με το νερό.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπά φύλλα!Κόβουμε με ένα ψαλίδι σε κομμάτια 4 εκατοστών και τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.Έπειτα όπως είναι καυτά τα βάζουμε στο σιρόπι μας το οποίο έχει παγώσει.Τα αφήνουμε για 5 λεπτά τα βγάζουμε και τρώμε αμέσως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου