Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΡΟΛΑΚΙΑ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΚΙΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ......

ΥΛΙΚΑ :
4 μεγάλες αραβικές πίτες

Για το γιαούρτι:
1/2 κιλό γιαούρτι σουρωτό
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κουτ.σούπας ξίδι
1 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
αλάτι

Για τον κιμά:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κούπα ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
1 σφηνάκι μπράντυ
1 κουτ.γλυκού ντοματόπελτε
1 κούπα μαιντανό
2 κουτ.γλυκού πάπρικα γλυκία
1/2 κουτ. του γλυκού κύμινο
2 φύλλα δάφνης
κόκκους μπαχάρι
αλάτι,πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε πρώτο στάδιο ετοιμάζετε τον κιμά.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστένετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.Ρίχνετε μέσα τον κιμά και προσπαθείτε να τον ξεσβολιάσετε μέχρι να τον καβουρδίσετε.Στην συνέχεια σβήνετε με λευκό κρασί.Ρίχνετε την πάπρικα,τα φύλλα δάφνης,το μπαχάρι και το κύμινο.Ανακατεύετε και προσθέτετε το μπράντι.Καρυκεύετε με αλάτι και πιπέρι.Διαλύετε τον ντοματοπελτέ με λίγο νερό και το ρίχνετε στον κιμά.Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να γλασσάρει.Ρίχνετε τον μαιντανό και ανακατεύετε.Διατηρείτε τον κιμά ζεστό.

Ετοιμάζετε το γιαούρτι.Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι,το ελαιόλαδο και το  ξίδι,αλατίζοντας τα.Ομογενόποιητε τα υλικά και ρίχνετε μέσα τον άνηθο,το δυόσμο,την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμυδάκι.Ανακατεύετε και ετοιμάζετε τις πίτες.

Απλώνετε τις πίτες σε μία λεία επιφάνεια της κουζίνας και με ένα μαχαίρι τις αλείφετε με λίγο αρωματικό γιαούρτι να πιάσει όλη την επιφάνεια τους και ρίχνετε τον κιμά.Τυλίξτε τις πίτες σφιχτά και κόψτε σε ροδέλες.

1 σχόλιο: