Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Μακαρονι Φουρνιστο

Υλικα:


600γρ. μακαρόνια πλεξουδακια
400γρ. Τελεμέ
400γρ. ημισκληρο τυρί τριμμένο
3 αυγά
1 λίτρο γάλα
2 κ.τ.σούπας αλεύρι
διάφορα αλλαντικά(ζαμπόν,Μπέικον)
150γρ φρέσκο βούτυρο
1 φύλλο ζύμης παραδοσιακό
αλάτι,μοσχοκάρυδο


Εκτελεση:


Βράζετε τα μακαρόνια.Σε ένα μπολ βάζετε τα 2 τυριά.Ετοιμάζετε μια μπεσαμελ με το βούτυρο, το αλεύρι , τα αυγά και το μοσχοκάρυδο.Λαδώνετε ένα ταψί και στρώνετε το φύλλο αφήνοντας και από τις 4 πλευρές.Βάζετε τα μακαρόνια και τα αλλαντικά στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύετε έπειτα τα στρώνετε μέσα στο ταψί.Ρίχνετε την μπεσαμελ και ανακατεύετε τα μακαρόνια χωρίς να σπάσει το φύλλο.Κλείνετε τα φύλλα που προεξέχουν και βάζετε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.Ψήνετε σε μέτρια φωτιά περίπου 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου