Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΠΑΝΚΕΙΚΣ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ...

ΥΛΙΚΑ:
1 μήλο,1 αχλάδι,1 πορτοκάλι,1 ακτινίδιο,1 μπανάνα,1 ρόδι,5 φράουλες,φύλλα μέντας,50 γρ βούτηρο,300 γρ ζάχαρη.

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ: 500 γρ αλεύρι,25 γρ μαγία,2 αυγά,380 ml νερό,40 γρ ζάχαρη,50 γρ βούτηρο φοντύ(λιωμένο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Λιώνουμε την μαγία με τα 80 ml νερό.Το ρίχνουμε στο αλεύρι με τη ζάχαρη.Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά,το βούτηρο και το υπόλοιπο νερό.Ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια ιδιού μεγέθους.Απλώνουμε το κάθε μπαλάκι χωριστά σε μία πιτούλα,με τη βοήθεια της παλάμης μας.Ρίχνουμε λάδι για τηγάνισμα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε.Τηγανίζουμε την κάθε πιτούλα χωριστά.Κόβουμε τα φρούτα σε ζάρια,εκτός από τις φράουλες, και τα σωτάρουμε με το βούτηρο.Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν.Προσθέτουμε στη συνέχεια τις φράουλες.Σε ένα πιάτο συνθέτουμε τα πανκέικς με τα καραμελωμένα φρούτα και ντεκοράρουμε με φύλλα μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου