ΥΛΙΚΑ:200 γρ.σοκολάτα μαύρη σε κομματάκια
2 αβγά( χρειαζόμαστε του κρόκους χωριστά απο τα ασπράδια)
100 γρ.ζάχαρη
σαντιγί
4 κουταλίες της σούπας λικέρ κεράσι η βύσσινο
1 κεράσι για κάθε ποτήρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνετε τη σκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα κι αφήνετε να κρυώσει λίγο.Χτυπάτε τους κρόκους των αβγών με μία κουταλία της σούπας λικέρ και τους ρίχνετε στην λιωμένη σοκολάτα.Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και προσθέστε τη ζάχαρη.Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα σας και την αναμιγνύετε με το μίγμα που έχετε απο την σοκολάτα.Χτυπατε την σαντιγί και την αρωματίζετε με το λικέρ της επιλογής σας.Στην συνέχεια ενσωματώνετε τη μισή σαντιγί στη μους σοκολάτας και τοποθετείτε την υπόλοιπη σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.Με ένα κουτάλι μοιράζετετη μους σοκολάτας μέσα στα ποτήρια,γαρνίρετε με κρέμα σαντιγί και ολόκληρο κεράσι.Αφήνετε τις μους στο ψυγέιο και σερβίρετε.
Για πληροφόριες σχετικά με το κεράσι μπορείτε να ρίξετε μια ματία εδω http://el.wikipedia.org/wiki/κεράσι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου