Για τα σουτζουκάκια:600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού ( μόνο ψίχα)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λιωμένο
1/4 κρασοπότηρου κρασί κόκκινο
1 αβγό
1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
αλάτι,πιπέρι
Για τη σάλτσα: 400 γραμμάρια ντομάτα ξεφλουδισμένη,ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 ξύλλο κανέλας
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
αλάτι,πιπέρι
Εκτελεση:Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά.Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί,το σκόρδο,το αβγό,το κύμινο,το αλάτι,το πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.Στην συνέχεια βουτάτε τα δαχτυλά σας στο κρασί,παίρνετε απο τον κιμά και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια.Σε λαδωμένο ταψί τα τοποθετείτε το ένα δίπλά στο άλλο τα περιχύνετε με λάδι και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.Ετοιμάζετε τη σάλτσα :ανακατεύεται την ντομάτα με το λάδι το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.Οταν είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνετε τα σουτζουκάκια.Στο κέντρο του ταψιού βάζετε το ξυλάκι κανέλας και το φύλλο δάφνης.Βάζετε το ταψί ξανά στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει στα σουτζουκάκια.Σερβίρεται τα σουτζουκάκια με το ρύζι alexander.
Επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με κόκκινο ξηρό κρασί.
Πραγματικά εύκολη συνταγή, κυρίως εύπεπτη στη χώνεψη και νοστιμότατη!!
ΑπάντησηΔιαγραφή