Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ρυζι Alexander

Ένα ρύζι που μπορεί να συνοδεύσει πολλά κυρίως πιάτα!Προσοχή έχει το δικό του χαρακτήρα και μπορεί να τα επισκιάσει!Πρέπει λοιπόν το κρέας ή το ψάρι που θα συνοδεύσουμε να έχει και αυτό κάποια μαρινάτα(βλέπετε πιο κάτω) για έξτρα γεύση για να απογειώσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο το πιάτο μας

 Υλικά:
  • 100 γρ ρύζι κίτρινο
  • 1 κρεμμύδι μικρο προς μέτριο ψιλοκομμένο
  • λίγο κάρυ
  • ζωμός κότας(2 κύβοι)
  • 300 γρ νερό
  • (Για πιο εύκολα 1 μέρος ρύζι 3 μέρη νερό)


Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κάρυ και έπειτα το κρεμμύδι.
Μόλις σωταριστει λίγο ρίχνουμε και το ρύζι που μόλις πάρει χρώμα (3-5 λεπτά) ρίχνουμε το νερό και τους κύβους.Βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και πιει ολο το νερο που του βαλαμε και καρυκευουμε.Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και μια κουταλιά βούτυρο για παραπάνω γεύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου