Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ...


ΥΛΙΚΑ :
4 μελιτζάνες


Για τον κιμά:
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
4 ντομάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί
1 ξυλαράκι κανέλας
αλάτι,πιπέρι,μπαχάρι



Για την μπεσαμέλ:
3 κ.σ. βούτηρο
4 κ.σ. αλεύρι
3 ποτήρια γάλα
1 αυγό
αλάτι,μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1)Κόβουμε τις μελιτζάνες κατα μήκος έτσι ώστε να δημιουργηθούν 8 κομμάτια και τις βάζουμε απο το βράδυ στο νερό για να ξεπικρίσουν.Στην συνέχεια τις αδειάζουμε για να τις γεμίσουμε με τον κιμά.

2)Φτιάχνουμε τον κιμά.Βάζουμε το λάδι,το κρεμμύδι και τον κιμά και τσιγαρίζουμε μέχρι ο κιμάς να καβουρδιστεί.Σβήνουμε με κρασί και στην συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες,το αλάτι,το πιπέρι,την κανέλα και το μπαχάρι.

3)Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.Λιώνουμε το βούτηρο και προσθέτουμε το αλεύρι ενω ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην σβολιάσει.Βγάζουμε την κατσαρόλα απο το μάτι,βάζουμε το αβγο και ανακατεύουμε και τέλος το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

4)Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον κιμά και απο πάνω την μπεσαμέλ.Αν θέλετε πάνω απο την μπεσαμέλ προσθέστε τυρί που λιώνει.

5)Τοποθετείστε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί με λαδόκολλαΜ και ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ και να έχουν ψηθεί οι μελιτζάνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου