Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΦΑΒΑ...

ΥΛΙΚΑ:
500γρ φάβα
ελαιόλαδο
αλάτι
2 κρεμμύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ :
Λάδι,λεμόνι,κρεμμύδι ροδέλες,λιαστή ντομάτα,κάπαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ξεπλένουμε την φάβα 2-3 φορές.Την βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό(2 δάχτυλα πάνω απο την φάβα).Προσθέτουμε λάδι,αλάτι και τα κρεμμύδια.Την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά για 1 1/2 ώρα μέχρι να γλασάρει.Στην συνέχεια περνάμε την φάβα απο τον μύλο λαχανικών.Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με λάδι,λεμόνι,ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη.

1 σχόλιο:

  1. Τρομερη συνταγη μπραβο Σπυρο!Εγω θα ηθελα και λιγη παπρικα γλυκια απο πανω και φυσικα λιγο εξτρα παρθενο ελαιολαδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή