Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Αραμπιάτα με πένες....


Αραμπίατα ονομάζεται στην Ιταλία ένα καυτερό πιάτο με πολλά μπαχαρικά.





ΥΛΙΚΑ:500 γραμμάρια πένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες κόκκινο πιπέρι
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ποτήρι μαύρες ελιές,χοντροκομμένες χωρίς κουκούτσια
2 κουταλίες της σούπας κάππαρη
αλάτι
ελαιόλαδο

Για το ντεκόρ θα χρειαστείτε:τριμμένη παρμεζάνα,μαιντανό


Εκτέλεση:  1) Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεστένετε σε μέτρια φωτιά.Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.Ανεβάζετε τη φωτιά,προσθέστε το σκόρδο,τις νιφάδες πιπεριού και σοτάρετε,περίπου για ένα λεπτό.
2)Προσθέστε τις ντομάτες μαζί με τον χυμό τους,την κάππαρη και τον μαιντανό.Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα,περίπου για 15 λεπτά.
3)Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά al dente ( στο δόντι).Τα σουρώνετε και προσθέστε στο τηγάνι,ανακατεύεται καλά και σερβίρεται αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου