ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Το σκεύος που θα γίνει το μαρινάρισμα πρέπει να είναι γύαλινο ή πλαστικό.Επίσης τα υλικά της μαρινάδας πρέπει να καλύπτουν μέχρι πάνω το κρέας ( να κολυμπάει).
Για το μοσχαρίσιο κρέας θα χρειαστούμε: 2 κουταλίες της σούπας σάλτσα σόγιας,1 ποτήρι ξηρό αρετσίνωτο κόκκινο κρασί,1 κουταλία της σούπας worcestershire sauce( θα την βρείτε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ),1 κουταλία σούπας θυμάρι,1/2 κουταλιά σουπας δεντρολίβανο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο,αλάτι,πιπέρι.
Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.
Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας κάρυ,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό,αλάτι,πιπέρι σε κόκκους.
Για το χοιρινό θα χρειαστούμε:1 φλιτζάνι τσαγιόυ ελαιόλαδο,ξύσμα και χυμό απο 2 πορτοκάλια,2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένο,1 κουταλια γλυκού ξερό θυμάρι,2 κουταλιές γλυκού ξερή ρίγανη,4 κουταλιές σούπας μαιντανό,ψιλοκομμένο.
Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου