Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ.......

Η μαρίναδα είναι ένα μείγμα κυρίως υγρών και μυρωδικών στο όποιο εμβαπτίζουμε το κοτόπουλο,το κρέας...Είναι μια μέθοδος όπου μπορούμε να δώσουμε γεύση και άρωμα  στο κρέας η ακόμα και το ψάρι.Ο καθένας έχει την δυνατότητα να φτίαξει την δική του συνταγή μαρινάδας ανάλογα με το γούστο του.Επισης πρέπει να σημειωθέι οτι με το μαρινάρισμα το κρέας μαλακώνει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Το σκεύος που θα γίνει το μαρινάρισμα πρέπει να είναι γύαλινο ή πλαστικό.Επίσης τα υλικά της μαρινάδας πρέπει να καλύπτουν μέχρι πάνω το κρέας ( να κολυμπάει).

Και εφόσον ενημερώθηκατε για τις μαρινάδες τωρα θα σας αποκαλύψω 3 συνταγές, μία για μοσχάρι μία για κοτόπουλο και μία για χοιρινό.



Για το μοσχαρίσιο κρέας θα χρειαστούμε: 2 κουταλίες της σούπας σάλτσα σόγιας,1 ποτήρι ξηρό αρετσίνωτο κόκκινο κρασί,1 κουταλία της σούπας worcestershire sauce( θα την βρείτε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ),1 κουταλία σούπας θυμάρι,1/2 κουταλιά σουπας δεντρολίβανο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο,αλάτι,πιπέρι.

Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.


Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας κάρυ,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό,αλάτι,πιπέρι σε κόκκους.


Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.


Για το χοιρινό θα χρειαστούμε:1 φλιτζάνι τσαγιόυ ελαιόλαδο,ξύσμα και χυμό απο 2 πορτοκάλια,2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένο,1 κουταλια γλυκού ξερό θυμάρι,2 κουταλιές γλυκού ξερή ρίγανη,4 κουταλιές σούπας μαιντανό,ψιλοκομμένο.



Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου