Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

ΑΡΝΆΚΙ ΜΕ ΣΆΛΤΣΑ ΠΕΣΤΟ

Νόστιμο πιάτο και αρκετά απλό! Κερδίζει ο συνδυασμός πεστο με αρνί!!


ΥΛΙΚΑ:
Καρέ Αρνιού(λεμέ στο χασάπη να μας το κόψει παϊδάκια)
Ελαιόλαδο
Θυμάρι φρέσκο
Για το Πεστο:
Μαϊντανός
Σκόρδο
Παρμεζάνα
Κουκουνάρι
Ελαιόλαδο
Ντομάτα μόνο την σάρκα σε καρέ
Ταλιατελες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα υλικά για το πεστο σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε. Προσοχή το ελαιόλαδο στο τέλος και μην αλατίσετε γιατί η παρμεζάνα είναι αλμυρή.Πλύντε τα παιδάκια και καθαρίστε τα από τυχόν κοκαλάκια.Σε ένα τηγάνι βάλτε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά βάζουμε το θυμάρι και έπειτα το αρνί. Θωρακίζουμε για λίγο και το βάζουμε στον φούρνο στους 160C για 1 ώρα και 30 λεπτά (εξαρτάται από το πόσο λεπτά η χοντρά μας τα έχει κόψει , καλύτερα θα είναι ανά 2 παϊδάκια μαζί για να είναι λίγο χοντρά). Βράζουμε τις Ταλιατελες στον μισό χρόνο που λέει το κουτί σε αλατισμένο νερό με κάποιο κύβο κοτόπουλου αν θέλουμε. Στραγγίζουμε και κρατάμε και λίγο νερό.Σε ένα άλλο τηγάνι   
βάζουμε το μισό πεστο και το ζεσταίνουμε βάζοντάς και τις Ταλιατελες αλλά και το ζωμό. Τελειώνουμε στον υπόλοιπο χρόνο τις Ταλιατελες. Βγάζουμε το αρνί από τον φούρνο και το αλείφουμε με το υπόλοιπο πεστο. Στήνουμε το πιάτο μας με τα μακαρόνια την ντομάτα καρέ από πάνω και το αρνάκι δίπλα. Προτείνετε μπόλικο μαύρο φρεσκοτριμμενο πιπέρι.

1 σχόλιο:

  1. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ το πέστο με αρνάκι. Πάντως ακούγεται ωραίο. Την επόμενη φορά που θα κάνω αρνάκι θα το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή