Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΡΟΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΟΤΥΡΟ

Μια εναλλακτική πρόταση σαλάτας.


ΥΛΙΚΑ:
1 Ρόκα
Λίγο κρασοτυρο
Ψίχα από καρύδι
Σταφίδες
Μπαλσαμικο (αν θέλετε μπαλσαμικο με σύκο)
Λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε και πλένουμε την ρόκα και την κόβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και βάζουμε το κρασοτυρο, τις σταφίδες , και το καρύδι είτε ολόκληρο είτε κομμάτια. Σερβίρουμε στα πιάτα ή στο μπολ.Αν σερβίρουμε στο μπολ χτυπάμε το λάδι με το ξύδι να φτιάξουμε μια βινεγκρετ. Αλλιώς αφού σερβίρουμε στα πιάτα περιχύνουμε με την βινεγκρετ.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

Μια εύκολη μακαρονάδα και γρήγορη με χαμηλά λιπαρά!!!!
ΥΛΙΚΆ:
1 τόνο σε κονσέρβα
100 γραμμάρια μακαρόνια
μισό κρεμμύδι
λίγο σκόρδο
λίγο μαϊντανό
άσπρο κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι 
πιπέρι
γάλα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ:


Αφού βράσουμε τα μακαρόνια στον μισό χρόνο από τον αναγραφόμενο τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και περιμένουμε να πάρει θερμοκρασία. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και σοτάρουμε, ρίχνουμε και τον τόνο και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να βράσουν λίγο ρίχνουμε τα μακαρόνια και το γάλα(δεν έχω γράψει ποσότητα γιατί κάποιος τα θέλει πιο στεγνά και άλλος πιο με σάλτσα). Περιμένουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατίζουμε. Αφού το βάλουμε στο πιάτο μας αν  θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό ακόμα και τότε βάζουμε και το πιπέρι κατά προτίμηση μαύρο και φρεσκοτριμμενο.