Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.....

ΑΠΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ....


ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπερία κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • ½ φλ. τσαγιού αρακά
  • 1 φλ. τσαγιού φασολάκια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνουμε και την πιπερία. Ρίχνουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το ρύζι χάσει την διαφάνειά του προσθέτουμε το νερό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να «πιεί» το νερό και να βράσει.

1 σχόλιο: