Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ

Μια κλασική συνταγή οι πιο πολλοί πλέον το ονομάζουν γαρίδες σαγανάκι


ΥΛΙΚΑ:
Γαρίδες 3 μεγάλες ανά άτομο
2 Ντομάτες κονκασε
1 Κουταλάκι πάστα ντομάτας
Φέτα τριμμένη στον τρίφτη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ούζο για σβήσιμο
Ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες κρατώντας τα κεφάλια και τις ουρές πάνω τους.Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε για πολύ λίγο ίσα-ίσα να πάρουν λίγο χρώμα.Τις αφαιρούμε και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού τσιγαριστούν στο λάδι σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τις ντομάτες,την πάστα, αλάτι και πιπέρι και περιμένουμε να βράσει η σάλτσα μας.Σε μικρο ταψάκι τοποθετούμε τις γαρίδες και τις περιχύνουμε με την σάλτσα και την φέτα. Βάζουμε το ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 220oC για 20 λεπτά περίπου. Αφού το βγάλουμε απ τον φούρνο το πασπαλίζουμε με μαϊντανό.Θα πρέπει να έχει την μορφή σαν σαγανάκι βγάζοντας το απ τον φούρνο δηλαδή όχι πολύ σάλτσα αλλά και η φέτα να έχει λιώσει και ροδίσει. Έτσι θα πρέπει να υπολογίσουμε την ντομάτα για να μην βγει νερουλό και την φέτα επίσης για να μην βγει αλμυρό.