Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

ΜΗΛΟΠΙΤΑ...

ΥΛΙΚΑ: ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚ.
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτηρο
1κ.σ. κανέλλα


5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτηρώνουμε το ταψί.Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα,τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτηρο, τη ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα τα μήλα.Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι την βανίλια και χτυπάμε  για λίγο ακόμα.Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί με τα μήλα.Ψήνουμε στους 180 ο C για 30-40 λεπτά.