Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ!!!


Είστε λάτρης της πίτσας ; Μία δοκιμή της συνταγής μου θα σας πείσει!

ΥΛΙΚΑ:1 Κιλό σκληρό αλεύρι,20 γραμμάρια αλάτι,15 γραμμάρια μαγιά,νερό όσο πάρει χλιαρό,20 ml ελαιόλαδο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ανακατεύεται το αλεύρι με το αλάτι και τη μαγιά.Προσθέστε το νερό,μετά το λάδι και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να μην κολάει στα χέρια σας.Σκεπάζετε και αφήνετε να ξεκουραστούν μισή ώρα τουλάχιστον.


Σουτζουκάκια φούρνου με ελαφριά σάλτσα ντομάτας συνοδευμένα απο ρύζι alexander.!!!

Για τα σουτζουκάκια:600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά άπαχο
                                    3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού ( μόνο ψίχα)
                                    2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και λιωμένο
                                    1/4 κρασοπότηρου κρασί κόκκινο
                                    1 αβγό
                                    1/3 κρασοπότηρου ελαιόλαδο
                                     2 κουταλιές του γλυκού κύμινο
                                     αλάτι,πιπέρι

Για τη σάλτσα: 400 γραμμάρια ντομάτα ξεφλουδισμένη,ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
                          1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
                          1 φύλλο δάφνης
                          1 ξύλλο κανέλας
                          1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
                           αλάτι,πιπέρι



Εκτελεση:Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το στύβετε καλά.Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί,το σκόρδο,το αβγό,το κύμινο,το αλάτι,το πιπέρι και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.Στην συνέχεια βουτάτε τα δαχτυλά σας στο κρασί,παίρνετε απο τον κιμά και πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια.Σε λαδωμένο ταψί τα τοποθετείτε το ένα δίπλά στο άλλο τα περιχύνετε με λάδι και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.Ετοιμάζετε τη σάλτσα :ανακατεύεται την ντομάτα με το λάδι το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.Οταν είναι έτοιμη η σάλτσα περιχύνετε τα σουτζουκάκια.Στο κέντρο του ταψιού βάζετε το ξυλάκι κανέλας και το φύλλο δάφνης.Βάζετε το ταψί ξανά στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 10-20 λεπτά μέχρι η σάλτσα να δέσει στα σουτζουκάκια.Σερβίρεται τα σουτζουκάκια με το ρύζι alexander.

Επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με κόκκινο ξηρό κρασί.

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ρυζι Alexander

Ένα ρύζι που μπορεί να συνοδεύσει πολλά κυρίως πιάτα!Προσοχή έχει το δικό του χαρακτήρα και μπορεί να τα επισκιάσει!Πρέπει λοιπόν το κρέας ή το ψάρι που θα συνοδεύσουμε να έχει και αυτό κάποια μαρινάτα(βλέπετε πιο κάτω) για έξτρα γεύση για να απογειώσει κάθε απαιτητικό ουρανίσκο το πιάτο μας

 Υλικά:
  • 100 γρ ρύζι κίτρινο
  • 1 κρεμμύδι μικρο προς μέτριο ψιλοκομμένο
  • λίγο κάρυ
  • ζωμός κότας(2 κύβοι)
  • 300 γρ νερό
  • (Για πιο εύκολα 1 μέρος ρύζι 3 μέρη νερό)


Εκτέλεση:
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κάρυ και έπειτα το κρεμμύδι.
Μόλις σωταριστει λίγο ρίχνουμε και το ρύζι που μόλις πάρει χρώμα (3-5 λεπτά) ρίχνουμε το νερό και τους κύβους.Βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και πιει ολο το νερο που του βαλαμε και καρυκευουμε.Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε και μια κουταλιά βούτυρο για παραπάνω γεύση

BANANARAMA (Μια γλυκια πιτσα)

Μετά από έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην τηλεόραση που έχουμε καταναλώσει πίτσες , τι καλύτερο απ το να συνεχίσουμε με γλυκό μια σοκολατένια πίτσα.

ΥΛΙΚΑ:
  • Ζύμη πίτσας
  • 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε δάκρυ
  • 1 μπανάνα
  • 40 γρ καρύδα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λαδώνουμε ένα ταψακι και ανοίγουμε το φύλλο ώστε να πιάσει ολο το ταψί.Δεν χρειάζεται να είναι χοντρό το ζυμάρι(όπως συνήθως κάνουν τις πίτσες).Έπειτα βάζουμε την σοκολάτα απο πάνω και κόβουμε την μπανάνα σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω απ την σοκολάτα.Πασπαλίζουμε με την καρύδα και το  βάζουμε στον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.Μόλις λιώσει η σοκολάτα έτοιμο.Για να το καταλάβουμε πιο εύκολα τα δάκρυα έχουν λιώσει και το ζυμάρι μας ειναιεχει γίνει τραγανό.(Περίπου 10 - 15 λεπτά)

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΑΛΑ ΡΟΜΑΝΟΦ.....

    Μία γρήγορη και απολύτως δροσιστική συνταγή.Δοκιμάστε την.


ΥΛΙΚΑ:300 γραμμάρια φράουλες,1/2 πορτοκάλι χυμός και ξύσμα σε πολύ λεπτές λωρίδες,grand marnier,150 ml σαντιγί.



Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το χυμό πορτοκαλιού με λίγο grand marnier και μουλίαζετε τις φράουλες για 20 λεπτά.Επειτα τις βαζέτε στο επιθυμητό μπολ,τις πασπαλίζετε με το ξύσμα πορτοκαλιόυ και προσθέστε σαντιγί για την γαρνιτούρα.

ΜΑΡΙΝΑΔΕΣ.......

Η μαρίναδα είναι ένα μείγμα κυρίως υγρών και μυρωδικών στο όποιο εμβαπτίζουμε το κοτόπουλο,το κρέας...Είναι μια μέθοδος όπου μπορούμε να δώσουμε γεύση και άρωμα  στο κρέας η ακόμα και το ψάρι.Ο καθένας έχει την δυνατότητα να φτίαξει την δική του συνταγή μαρινάδας ανάλογα με το γούστο του.Επισης πρέπει να σημειωθέι οτι με το μαρινάρισμα το κρέας μαλακώνει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:Το σκεύος που θα γίνει το μαρινάρισμα πρέπει να είναι γύαλινο ή πλαστικό.Επίσης τα υλικά της μαρινάδας πρέπει να καλύπτουν μέχρι πάνω το κρέας ( να κολυμπάει).

Και εφόσον ενημερώθηκατε για τις μαρινάδες τωρα θα σας αποκαλύψω 3 συνταγές, μία για μοσχάρι μία για κοτόπουλο και μία για χοιρινό.



Για το μοσχαρίσιο κρέας θα χρειαστούμε: 2 κουταλίες της σούπας σάλτσα σόγιας,1 ποτήρι ξηρό αρετσίνωτο κόκκινο κρασί,1 κουταλία της σούπας worcestershire sauce( θα την βρείτε σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ),1 κουταλία σούπας θυμάρι,1/2 κουταλιά σουπας δεντρολίβανο,1 κρεμμύδι ψιλοκομμενο,αλάτι,πιπέρι.

Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.


Για το κοτόπουλο θα χρειαστούμε:1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,4 κουταλιές της σούπας κάρυ,1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστό,αλάτι,πιπέρι σε κόκκους.


Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.


Για το χοιρινό θα χρειαστούμε:1 φλιτζάνι τσαγιόυ ελαιόλαδο,ξύσμα και χυμό απο 2 πορτοκάλια,2 σκελίδες σκόρδο,λιωμένο,1 κουταλια γλυκού ξερό θυμάρι,2 κουταλιές γλυκού ξερή ρίγανη,4 κουταλιές σούπας μαιντανό,ψιλοκομμένο.



Ριχνέτε σε ένα σκεύος τα υλικά της μαρινάδας,ανακατεύεται και προσθέστε το κρέας.Αφήνετε για όλη την νύχτα.



Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010

Αραμπιάτα με πένες....


Αραμπίατα ονομάζεται στην Ιταλία ένα καυτερό πιάτο με πολλά μπαχαρικά.





ΥΛΙΚΑ:500 γραμμάρια πένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά του γλυκού νιφάδες κόκκινο πιπέρι
4 ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1/2 ποτήρι μαύρες ελιές,χοντροκομμένες χωρίς κουκούτσια
2 κουταλίες της σούπας κάππαρη
αλάτι
ελαιόλαδο

Για το ντεκόρ θα χρειαστείτε:τριμμένη παρμεζάνα,μαιντανό


Εκτέλεση:  1) Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το ζεστένετε σε μέτρια φωτιά.Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν.Ανεβάζετε τη φωτιά,προσθέστε το σκόρδο,τις νιφάδες πιπεριού και σοτάρετε,περίπου για ένα λεπτό.
2)Προσθέστε τις ντομάτες μαζί με τον χυμό τους,την κάππαρη και τον μαιντανό.Χαμηλώνετε τη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα,περίπου για 15 λεπτά.
3)Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά al dente ( στο δόντι).Τα σουρώνετε και προσθέστε στο τηγάνι,ανακατεύεται καλά και σερβίρεται αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010

Τσιζ κέικ με επικάλυψη σοκολάτας ...


ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΓΛΥΚΑ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ 16-25!!!

:Για τη βάση
350 γραμ μπισκότα ντιζεστίβ (ολικής άλεσης)
100 γραμ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ σούπας λικέρ λεμοντσέλο
για τη κρέμα τυριού
400 γραμ τυρί φιλαδέλφεια
150 γραμ γιαούρτι σουρωτό
2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι
1 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη
για την επικάλυψη
60 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμ πλήρες γάλα
1 κουτ σούπας βούτυρο
2 κουτ σούπας κονιάκ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Για να κάνετε με επιτυχία τούτο το τσιζ κέικ χρειάζεστε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 26 εκατ με σπαστό τσέρκι που μπορεί να βγει για να ξεφορμάρετε εύκολα και όμορφα.
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη κρέμα του τυριού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί φιλαδέλφεια μαζί με τα 100 γραμ σουρωτό γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα φλιτζάνι με 4-5 κουτ σούπας νερό διαλύστε τις 2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι. Μόλις διαλυθούν καλά ρίξτε τις μέσα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να περιμένει.
Ετοιμάστε τη βάση του γλυκού. Λειώστε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Αδειάστε το σε ένα μπολ και ανακατεύετε το μετ’ επιμελείας μαζί με τη μαλακή μαργαρίνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα το λικέρ λεμοντσέλο. Ανακατεύετε.
Πάρτε μια λαδόκολλα και κόφτε τη στις ίδιες διαστάσεις με τη βάση της φόρμας σας. Βουτυρώστε τη απαλά και ακουμπήστε τη στον πάτο της φόρμας. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των μπισκότων, ισιώστε το να κάνετε τη βάση που πρέπει να έχει πάχος το πολύ 3 χλς. Φροντίστε να είναι παντού με ίδιο πάχος και να μην είναι αλλού χοντρό και αλλού λεπτό.
Βγάλτε το μείγμα τυριού από το ψυγείο και βάλτε το στη φόρμα ισιώνοντάς το καλά με ένα μαχαίρι.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο στο πάνω μέρος για να έχει καλή ψύξη και το παγώνετε καλά τουλάχιστον για 4 ώρες. Όσο κρυώνει ετοιμάζετε τη σάλτσα της επικάλυψης.
Ζεσταίνετε καλά το γάλα χωρίς όμως να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα το κονιάκ και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα, αδειάζετε το γάλα σε ένα δοχείο και ρίχνετε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
Ανακατεύετε που και που μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και πηκτούτσικο. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με την επικάλυψη σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε προσεκτικά το τσέρκι της φόρμας , τραβάτε όλο το γλυκό έξω σιγά-σιγά και το σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.

Tips. Μπορείτε μέσα στο μίξερ με τα μπισκότα που θα αλέσετε να βάλετε και μερικά ξασπρισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε αντί για σοκολάτα να επικαλύψετε το κέικ σας με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή και με μια έτοιμη σάλτσα καραμέλας.

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.....

ΑΠΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ....


ΥΛΙΚΑ:
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ πιπερία κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι
  • ½ φλ. τσαγιού αρακά
  • 1 φλ. τσαγιού φασολάκια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνουμε και την πιπερία. Ρίχνουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς.

Όταν το ρύζι χάσει την διαφάνειά του προσθέτουμε το νερό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να «πιεί» το νερό και να βράσει.

BAR.B.Q :ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΜΕ ΑΠΟΨΗ...



BAR.B.Q
Μοντέρνο βιομηχανικό design με θερμά αλλά και σουρεαλιστικά στοιχεία. Μεγάλη ποικιλία ψητών και μαγειρευτών κρεατικών με την επιμέλεια του 'Αρη Τσανακλίδη.


ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 46,ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

ΤΗΛ:2109319675






















ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ...


Σίγουρα όλοι μας έχουμε δοκιμάσει,σουφλέ σοκολάτας!!!Μικροί και μεγάλοι τρελένονται για αυτό το γλύκισμα.




Σουφλέ σοκολάτας


ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 2 άτομα
200 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
2 κρόκοι αβγών
4 κουτ κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αβγών
1 πρέζα βανίλια
200 γραμ κρέμα γάλακτος
60 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βούτυρο για το αλεύρωμα της φόρμας
λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κτυπάτε τα ασπράδια των αβγών σε πηκτή σαντιγί
Λειώνετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνετε να έρθει μετά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σε ένα μπολ κτυπάτε τους κρόκους των αβγών μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφράτο λευκό μείγμα. Προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τη λειωμένη σοκολάτα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Ρίχνετε το αλεύρι κοσκινιστό μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Τέλος προσθέτετε τη μαρέγκα ανακατεύοντας και πάλι σιγά μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
Παίρνετε μια φόρμα του σουφλέ και την βουτυρώνετε καλά, τη πασπαλίζετε με αλεύρι και μετά την αναποδογυρίζετε για να φύγει το περισσευούμενο και αδειάζετε μέσα το μείγμα μέχρι να φτάσει τα 2/3 της φόρμας.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 17 λεπτά και μέχρι να φουσκώσει και να ξεχειλίσει έξω από το χείλος της φόρμας.
Το βγάζετε και το σερβίρετε αμέσως συνοδεύοντάς το εάν θέλετε από ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος



Σημείωση. Στη συνταγή σας προτείνω 17 λεπτά ψήσιμο, όμως ο χρόνος αυτός από φούρνο σε φούρνο αλλάζει και ο μόνος τρόπος να πετύχετε το σωστό ψήσιμο είναι να παρακολουθείτε το φούσκωμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 δάχτυλα πάνω από το χείλος είναι έτοιμο. Μην ανοίγετε

το φούρνο όσο ψήνεται το σουφλέ.

Σήμερα Δευτέρα πρώτη μέρα της εβδομάδας το σπίτι μου μοσχοβολάει απο το καλομαγειρεμένο μοσχαράκι που πέρνει χρώμα στην αγκαλιά της σφολιάτας.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:Ένα εκπληκτικό πιάτο φτιαγμένο μια άλλη εποχή προς τιμή του Άγγλου στρατάρχη Wellington με ένα τέτοιο τρόπο που το φαγητό να μην χρειάζεται πολύ κόπο, αλλά και πρόσθετες γαρνιτούρες που θα μας δυσκολέψουν τη ζωή. Πρόκειται για ένα μοσχαρίσιο ή βοδινό φιλέτο αλειμμένο με σάλτσα μανιταριών και φουα γρά και τυλιγμένο σε βουτυράτη σφολιάτη. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.




Υλικά για 6 άτομα
2 φύλλα έτοιμης σφολιάτας
1 μοσχαρίσιο ή βοδινό φιλέτο ολόκληρο βάρους περίπου 1 ½ κιλού
600 γραμ μανιτάρια άγρια κατά προτίμηση, αλλά αν δεν βρείτε τουλάχιστον 2 ειδών καλλιεργημένα (champignon de paris, πλερώτους, πορτο μπέλο)
200 γραμ bloc de foie gras
1 φλιτζ του τσαγιού φρέσκο βούτυρο
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και τα σοτάρετε μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ένα τηγάνι μαζί με το μισό βούτυρο. Τα σβήνετε με το λευκό κρασί, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνετε. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά σε ήπια φωτιά και να στεγνώσει εντελώς το τηγάνι. Τα βάζετε σε πιατέλα και αφήνετε να περιμένουν.

2
Σοτάρετε το φιλέτο σε ένα μεγάλο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει καλά παντού και να σκουρύνει. Το αλατοπιπερώνετε και το ακουμπάτε σε πιατέλα να σουρώσει τα υγρά του.
3
Παίρνετε το 1 φύλλο της σφολιάτας και το απλώνετε σε λεία επιφάνεια. Το αλείφετε με το φουα γκρα αφήνοντας 2 δάκτυλα κενά σε όλη την περιφέρεια του φύλλου. Επάνω στο φουα γκρα απλώνετε τα μανιτάρια. Στο κέντρο του φύλλου και επάνω στα μανιτάρια τοποθετείτε το φιλέτο ολόκληρο. Τυλίγετε το φιλέτο με τη σφολιάτα δημιουργώντας ένα ρολό, βρέχοντας τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν. Τοποθετείτε το φιλέτο μέσα σε ένα ταψί με την ένωση της σφολιάτας προς τα κάτω να μην φαίνεται. Με το 2ο φύλλο σφολιάτας και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού κόβετε λεπτές λωρίδες και διακοσμείτε το ρολό τοποθετώντας τες επάνω του διαγωνίως σαν μπακλαβαδάκια.
4
Ψήνετε στους 180ο για ½ ώρα με το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε ακόμα ½ ώρα μέχρι να ροδίσει και να γίνει χρυσή η σφολιάτα. Το αφήνετε να χλιαρέψει και με τη βοήθεια ενός πολύ κοφτερού μαχαιριού το κόβετε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Το σερβίρετε στα πιάτα γαρνίροντάς το με κάστανα γλασέ ή λεπτοκομμένες πατατούλες φούρνου.

Το φιλέτο Wellington μπορεί να ψηθεί αρκετή ώρα πριν το σερβίρισμα και αφού ζεσταθεί σε ήπιο φούρνο να κοπεί και να σερβιριστεί. Απαιτεί ένα στιβαρό κρασί από τη Βουργουνδία ή ένα ελληνικό Αγιωργίτικο παλαιωμένο από τη Νεμέα

Μαγειρεύοντας...


Μαγειρεύοντας . Μια λέξη, αμέτρητες συνταγές. Διαφορετικές αντιλήψεις. Σκοπός του blog είναι να αποκτήσει αναγνώστες οι οποίοι ενδιαφέρονται για την μαγειρική τέχνη και μέσα σε αυτό να γίνει συζήτηση για όλα τα θέματα και οτιδήποτε απασχολεί την μαγειρική.